dijous, 13 de juny del 2013

La nova Bandera

El dia 23 març es va realitzar la benedicció d'una nova bandera per a la filà. Concretament, la bandera substituix a l'anterior dels actes dels dies 24 i 25 d'abril, és a dir, la bandera de ballar i dels dies dels trons.

La filà es va fer càrreg de reparar i cromar el màstil antic que s'encontrava en condicions deficients. En canvi, van ser els capitans, la famila Vañó Albero, qui es van fer càrreg de la nova bandera. Per a la confecció d'aquesta va intentar fer la bandera de la forma més pareguda possible a l'anterior. Amb aquest fi, es va utilitzar com a tela roja la mateixa que s'utilitza per als pantalons de Moro Nou i com a tela groga la corresponent a la camisa de Pirata. Com a escut al centre de la bandera porta bordada una creu roja decorda amb quatre espigues de blat encreuades.


En aquestes imatges es pot veure la bandera antiga junt a la nova i un detall de l'emblema antic.


Els padrins d'aquesta nova bandera van ser Jorge i Mª José Vañó Albero, als que junt a la seua família donem les gràcies novament des de la filà per aquesta donació i per el reportatge fotogràfic donat recentment.


Àlbum amb les fotos de la Bandera