dilluns, 11 de març del 2013

Entraeta i Benedicció de Bandera

Ja tenim les festes quasi damunt i en conseqüència per davant ens ve l'Entraeta. Enguany la celebrarem el 23 de març, un mes exacte abans del dia gran del nostre Patró. Però, enguany serà una celebració excepcional, i no únicament per la coincidència de la data. El mateix dia, es realitzarà la benedicció d'una nova bandera per a la filà. La bandera que es renova correspon a la dels "dies dels trons", és a dir la de "ballar". Ja que com bé es sap, els teixits de la bandera són diferents per a l'oficial normal i per a la dels actes on es balla. Açò és déu a que per a aquesta última els teixits són un poc més lleugers i les ornamentes i bordats estan menys presents, amb la fi de facilitar els moviments tant característics i bonics que es realitzen amb ella al nostre poble.


Cal destacar que la nova bandera serà donada per la família Vañó Albero, capitans d'enguany. A més, la filà s'ha fet càrreg de restaurar el màstil, realitzant un puliment de tota la barra i un bany electrolític per a afegir una nova capa de níquel. D'aquesta manera la filà disposarà d'un renovat emblema per a poder gaudir-lo i continuar les nostres tradicions.


El dia 23 de març es realitzarà una missa a les 17.30 hores en la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola per a realitzar la benedicció de la nova bandera. A continuació, es servirà un vi d'honor al maset. I tot seguit, anirem tots junts cap al restaurant Mariola on tindrà lloc el sopar de l'Entraeta a les 19.30 hores.


Per supost, després de sopar, cap a les 22.30 hores començarà la desfilada de l'entraeta, tots equipats a les nostres boïnes i les característiques banderetes dels Cristians.


Desitgem a tots els festers que disfruten d'aquest gran dia! I per supost, també desitgem a tot el que no ho siga que gaudixca acompanyant-nos per el carrer La Creu!